MP 23 -messuilla jaettiin useita palkintoja muun muassa Miss MP23 ja Petrol Circus Custom Bike Show’n palkinnot

MP 23 -messuilla jaettiin useita palkintoja muun muassa Miss MP23 ja Petrol Circus Custom Bike Show’n palkinnot
Toinen perintöprinsessä Marika Nyström (vas.), voittaja Janika Ketola (keskellä) ja ensimmäinen perintöprinsessa Iina Pasanen.

Miss MP23 -tittelin sai tänään MP-messuilla Janika Ketola Raumalta. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkittiin Classic, Custom, Open ja Street -luokkien voittajat sekä näyttelyn paras pyörä Indian Super Scout, jonka rakentaja on Lasse Sundberg. Suomen Messusäätiön rahoittaman kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnon sai Teemu Saukkio. Messuilla palkittiin myös Motoristit koulukiusaamista vastaan ry paikallislehtien tunnustuksella ja Vuoden 2022 moottoripyöräkouluttajaksi Jyrki Annala Kangasalta. MP-messut jatkuu vielä sunnuntaina 5.2. Helsingin Messukeskuksessa.

Kuvat: Anita Reiman©, Heidi Koivunen© Teksti: Toimitus

MP-messuilla on vietetty vilkkaita päiviä ja motoristit ovat osoittaneet uskollisuutensa MP-messuille. Kahden ensimmäisen päivän aikana kävijöitä on ollut enemmän kuin MP 20 -messuilla vastaavana aikana. Kolmen vuoden tauko on saanut morotistit liikenteeseen. MP-messuja ei ole voitu järjestää vuosina 2021 ja 2022. MP-messut jatkuu vielä sunnuntaina 5.2. klo 10-17. Kiireisen lauantain jälkeen sunnuntaina MP-messuilla on rauhallisempaa.

Innovaatiopalkinnon voittaja Teemu Saukkio

Lauantaina MP-messuilla jaettiin perinteiseen tapaan Miss MP23 -palkinnot ja Petrol Circus Custom Bike Show’n palkinnot. Tänä vuonna jaettiin ensimmäistä kertaa Suomen Messusäätiön 6000 euron innovaatiopalkinto kaksipyöräisten sähköistämisestä. Sen sai Teemu Saukkio, joka on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian konseptimoottoripyörään. Paikallislehtien Antti-patsas annettiin Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:lle tunnustuksena ansiokkaasta koko Suomeen ulottuvasta yhteisöllisestä ja konkreettisesta vapaaehtoistoiminnasta kiusaamista vastaan. Palkinnon sai myös Vuoden moottoripyöräkouluttaja. Suomen Moottoripyöräkouluttajat SMOK ry valitsi vuoden 2022 moottoripyöräkouluttajaksi liikenneopettaja, autokouluyrittäjä Jyrki Annalan Kangasalta. Annala on kouluttanut pian kolmekymmentä vuotta kestäneen kouluttajauransa aikana noin 1500 motoristia ja suunnilleen saman verran mopo-oppilaita.

Miss MP23 on Janika Ketola

Miss MP23 on Janika Ketola Raumalta. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoittui Iina Pasanen Espoosta ja toiseksi perintöprinsessaksi Marika Nyström Vantaalta. Yleisö valitsi suosikikseen Iina Pasasen. Miss MP-valittiin nyt 10. kertaa. Miss MP-kisassa valitaan moottoripyörähenkinen persoona. Voittajan valintakriteereinä oli asenne, persoona ja kyky ottaa yleisö sekä tilanne haltuun niin lavalla kuin messuosastoilla. Tänäkin vuonna kokonaisuus ratkaisi. Tuomaristoon kuuluivat Niko Kantola Messukeskuksesta, Bike-lehden päätoimittaja Janne Huhtala, Miss MP22 Jenna Huhta, Miss MP20 Jenna Lehtimäki, Miss MP18 Marika Laine, Miss Supercross 14 Neea Poutanen ja valokuvaaja Hans Lehtinen. Voittaja sai palkinnoksi tänä vuonna Vespa Primavera 125 skootterin, moottoripyöräajokortin CAP-autokoululta sekä kuvaussopimuksen Bike-lehden kanssa. Perintöprinsessat palkitaan Sweep-ajovarustepaketeilla.

Petrol Circus Custom Bike Show’n näyttelyn paras pyörä Indian Super Scout ja Lasse Sundberg sai kolme palkintoa

Classic-luokan voitti Jukka Haapala/Royal Enfield”Mumbai Ripper”, toiseksi sijoittui Ismo Keski-Korpi/Blackburne Boardtracker ja kolmannelle sijalle Henri Ikola Steel Bakery/Honda CB750
Custom-luokan voitti Lasse Sundberg/Indian Super Scout, toiseksi sijoittui Ismo Keski-Korpi/H-D Shovel ja kolmannelle sijalle Santtu Niemi/H-D V-Rod vihreä.
Open-luokan voitti Tomi Pitkänen/Honda Monkey ”ESSO”, toiseksi sijoittui Edwin Wägeli/Skyteam Monkey ja kolmannelle sijalle Jari Vepsäläinen/Harley Monkeyson.
Street-luokan voitti Santtu Niemi/H-D V-Rod sininen, toiseksi Daniel Pykälä-aho/BMW K 100RS 1984 ja kolmannelle sijalle Aki Suokas/Yamaha GTS1000.

Yleisön suosikki on Mikaeli Luokkasen Ducati ST2 Cafe Racer ja tuomariston valinta Lasse Sundbergin Indian Super Scout. Vuoden nuoreksi rakentajaksi valittiin Toni Pitkänen, jonka pyörä on Honda Monkey ”ESSO”.

Kaikissa luokissa palkittiin kolme parhainta pyörää (500 e, 300 e, 200 e), tuomariston valinta (500 e) ja näyttelyn paras pyörä (1000 e). Vuoden Nuori Rakentaja palkittiin kunniakirjalla ja Koneita.comin tavarapalkinnolla. Yleisöäänestyksen voittaja palkittiin pokaalilla.

Messukeskus järjestää MP-messut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut avoinna vielä su 5.2. klo 10-17 Helsingin Messukeskuksessa.

Yamaha Custom Finland ry:n puheenjohtaja Mika Laitonen (vas.)

Fresh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *