Norwegianilla oli 2,2 miljoonaa matkustajaa huhtikuussa – kesäkausi käynnistymässä  

Norwegianilla oli 2,2 miljoonaa matkustajaa huhtikuussa – kesäkausi käynnistymässä  

Norwegian

Norwegianilla oli huhtikuussa 1 892 362 matkustajaa ja Widerøellä 315 495 matkustajaa, mikä tekee konsernin osalta yhteensä 2 207 857 matkustajaa. Norwegianin kapasiteetti kasvoi 18 prosenttia verrattuna viime vuoden huhtikuuhun, kun taas käyttöaste oli 80,3 prosenttia. Lentoyhtiö liikennöi keskimäärin 81 konetta huhtikuussa kesäkauden kiihtyessä täyteen vauhtiinsa, mikä on enemmän kuin maaliskuussa, jolloin koneita liikennöitiin 73. Lentojen täsmällisyys kärsi huhtikuussa suurelta osin Norjan ilmatilassa olleiden ATC-ongelmien takia. 

“Huhtikuu merkitsi merkittävää kapasiteetin kasvua, ja meillä oli keskimäärin 14 konetta enemmän käytössä verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuona. Matkustajamäärät kasvoivat 13 prosenttia verrattuna viime vuoden samaan ajanjaksoon. Olemme iloisia, että monet varaavat nyt kesälomiaan meiltä ja suosittelemme asiakkaita varaamaan lennot ajoissa, etenkin, jos haluaa matkustaa tiettyinä päivinä”, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen. 

Kapasiteetti (ASK) oli 3 155 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on 18 prosenttia enemmän kuin viime vuoden samana ajanjaksona. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 533 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin huhtikuussa 2023. Huhtikuun käyttöaste oli 80,3 prosenttia, mikä on kolme prosenttiyksikköä vähemmän, mikä johtuu osittain siitä, että pääsiäinen oli tänä vuonna varhain ja ajoittui pääasiassa maaliskuulle. Lentojen säännöllisyys eli aikataulun mukaisten lentojen toteutumisaste oli huhtikuussa 98,8 prosenttia. Kaikista peruutetuista lennoista 51 prosenttia tapahtui 25. huhtikuuta, kun sekä Euroopan ATC-lakot että Norjan ilmatilan sulkeminen vaikuttivat merkittävästi Norwegianin ja muiden lentoyhtiöiden toimintaan. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudelle, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulusta, oli 81,3 prosenttia, mikä on kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna huhtikuussa. 

Norwegianin uudet reitit ja Widerøen liikennemäärät Huhtikuu oli täynnä uusia kohteita Norwegianilla. Yhteensä yhdeksällä uudella reitillä lennettiin ensimmäistä kertaa huhtikuussa. Istanbulista Osloon, Malagasta Billundiin ja Aarhusiin sekä Alicantesta Müncheniin ovat kohokohtia kesäohjelmasta, joka sisältää yhteensä 47 uutta reittiä. 

”Odotamme innolla tarjoavamme asiakkaillemme upean kesäohjelman useilla jännittävillä uusilla kohteilla. Erityisesti olemme erittäin tyytyväisiä parempaan tarjontaamme lisäkapasiteetin myötä Tanskassa, joka on toiseksi suurin markkinamme. Tanskalaiset voivat odottaa yhteensä 17 uutta reittiä esimerkiksi Valenciaan, Toulouseen, Bilbaoon ja Milanoon. Lisäksi Widerøen huhtikuun matkustajamäärät ovat rohkaisevia, ja on hienoa nähdä Widerøen tiimin kovan työn tuottavan tulosta”, sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen. 

Widerøen kapasiteetti (ASK) kasvoi huhtikuussa 177 miljoonaan istuinkilometriin, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 113 miljoonaa istuinkilometriä, kun taas käyttöaste oli 64,1 prosenttia, mikä on 6 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuonna.  

Fresh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *