Helsingin Kirjamessut nousi kävijämäärältään Pohjoismaiden suurimmaksi kirjallisuustapahtumaksi – kävijöitä 88 000

Teksti: Helsingin Messukeskus© Kuva: Anita Reiman©

Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla vieraili neljän päivän aikana yli 88 000 kävijää. Kävijämäärä kasvoi 14 % viime vuodesta. Kustantajat kertoivat hyvistä myyntiluvuista ja hienosta tunnelmasta. Tapahtumakokonaisuus järjestettiin torstaista sunnuntaihin 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen järjestäjä Helsingin Messukeskus on tyytyväinen kohtaamismedian voimaan. ”Ihmiset haluavat nyt tulla tapahtumiin. Kirjamessut tarjoaa kävijöille elämyksiä, kohtaamisia ja kirjalöytöjä. Tänä vuonna Helsingin Kirjamessujen kävijämäärä kohosi Pohjoismaiden kirjallisuustapahtumien ykköseksi Göteborgin kirjamessujen ohitse”, kertoo tapahtumasta vastaava liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta. Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla vieraili neljän päivän aikana 88 071 kävijää ja lisäksi ohjelmia katsottiin verkkolipuilla tapahtuman aikana yli 12 300 kertaa. Kävijämäärä kasvoi 14 % viime vuodesta.

”Kymmenet tuhannet messukävijät osoittivat kuhinallaan, että kirja elää ja voi hyvin. Messulavoilla käytiin yli 900 kirjallista keskustelua, joita kaikkia seurasivat suuret, intensiiviset yleisöt. Helsingin Kirjamessut on osoitus myös siitä, että vakavat aiheet, haastavat teokset ja valtavirrasta poikkeavatkin kirjat kiinnostavat yleisöä, siinä missä tutummat kansansuosikitkin. Kirjamessuilla vetävät täysiä katsomoja niin Maija Vilkkumaa kuin Mihail Šiškin”, toteaa Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield. ”Helsingin Kirjamessujen tämän vuoden teema, valta, puhutti niin messulavoilla kuin messuosastoilla ja käytävillä. Kirjailijat pohtivat puhuttelevasti, ja myös itsekriittisesti, miten kirjallisuus käsittelee ja itse käyttää valtaa. Ja ainakin se tuli näytettyä, että kirjalla on valta saada ihmiset liikkeelle.”

Werner Söderströmin toimitusjohtaja Timo Julkunen kertoo, että joka päivä on rikottu viime vuoden korkeat myyntiluvut selkeästi yli 20 prosentilla. ”Helsingin Kirjamessut on ollut kaupallisesti erittäin hyvä tapahtuma. Kirjamessut on myös tärkeä tapahtuma kirjailijoille, sillä missään muussa tapahtumassa he eivät kohtaa näin paljon lukijoita ja pääse keskustelemaan heidän kanssaan kirjoistaan.”

”Helsingin kirjamessut osoittivat jälleen kirjojen ja kirjallisuuden voiman. Oli suuri ilo todistaa kirjailijoiden ja lukijoiden lukuisia kohtaamisia. Myynti kasvoi selvästi edelliseen vuoteen verrattuna”, kertoo myös Otavan toimitusjohtaja Eva Reenpää.

Helsingin Kirjamessut verkossa vuoden loppuun

Helsingin Kirjamessujen Senaatintori-lavan ja Hakaniemi-lavan ohjelmia voi seurata vuoden loppuun asti verkkolipulla (10 e), joita voi ostaa http://shop.messukeskus.com Verkko-ohjelmaa voivat katsoa myös kaikki pääsylipun verkosta ostaneet.

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Helsingin Messukeskus järjesti Helsingin Kirjamessut 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä oli  Levymessut, Postimerkkimessut sekä Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään vuosittain yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja juomatapahtuma. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Viinilehti. Tänä vuonna järjestettiin viikonlopun aikana lisäksi erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma.

Seuraavan kerran tapahtumakokonaisuus järjestetään 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Fresh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *