Ruotsalaisen Talven Taikaa: Löytöretkiä Jokaisen Seikkailijan Unelmiin pohjoisessa Ruotsissa

Ruotsalaisen Talven Taikaa: Löytöretkiä Jokaisen Seikkailijan Unelmiin pohjoisessa Ruotsissa

Kuvat: Anna Öhlund © / imagebank.sweden.se, Hjalmar Andersson© Teksti: Visit Sweden

Ruotsissa (ei Sveitsissä) ei ehkä ole Alppien korkeita vuoria, mutta tarjoamme varmasti valtavan valikoiman lumiaiheisia talviaktiviteetteja. Koska Ruotsin valuuttakurssi on juuri nyt niin suotuisa, miksi et tutustuisi Ruotsin monipuolisiin ihmeisiin talvella? Kebnekaise-tunturin majesteettisilta huipuilta Ruotsin Lapin lumisten lakeuksien läpi, ja pohjoisen eteläiselle alueelle sen vaihteleviin maisemiin – Pohjois-Ruotsi tarjoaa laajan valikoiman seikkailuja, kuten pitkän matkan luistelua, hirvisafareita, lumikenkäilyä, pilkkimistä, lännenratsastusta ja moottorikelkkaretkiä. Uppoudu siis koskemattomaan luontoon, näe kiehtovia villieläimiä ja koe pohjoisen taikaa.

Kebnekaisen löytöretki
Oletko aina haaveillut valloittavasi Ruotsin korkeimman vuoren touring-suksilla? 6-päiväinen opastettu kierros Ruotsissa tarjoaa osallistujille mahdollisuuden tutustua korkeisiin tuntureihin ja syviin laaksoihin suksilla matkaten. Retki alkaa Kebnekaise-vuoristoasemalta ja sisältää telttailun tähtitaivaan alla, syrjäisillä telttailupaikoilla, kaukana merkityistä poluista ja upeissa talvimaisemissa. Osallistujilta vaaditaan jonkin verran hiihtoretkikokemusta päästäkseen retkelle. Niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää tästä ainutlaatuisesta tunturikokemuksesta, klikkaa tästä.  

Pitkän matkan luistelu Hälsinglandissa
Hälsingland tarjoaa loistavat olosuhteet pitkän matkan luisteluun sekä järvien, että merien jäällä. Joka sunnuntai marraskuusta huhtikuuhun HudiksvallsFriluftsfrämjande tarjoaa opastettuja kierroksia häikäisevän upealla luonnon jäähallillaan. Kun olet viettänyt pitkän päivän tutustuen Ruotsin luontoon luistimilla, voit rentoutua Kungsholmen-ravintolassa tai nauttia tunnelmallisesta leirinuotiosta. Lisätietoja: klikkaa tästä.

Hirvisafari hevosen selässäKiirunassa
Jos haluat päästä lähelle Ruotsin metsän kuningasta hevosella ratsastaen, tämä 5 tunnin kierros on juuri oikea sinulle. Ratsasta kauniissa talvimaisemissa islanninhevosella ja näe hirviä niiden luonnollisessa ympäristössä. Tämän erityislaatuisen kokemuksen jälkeen palaat hevostilalle nauttimaan herkullista lounasta. Lisätietoja: klikkaa tästä.

Fire & Ice -elämys ja koiravaljakkoajelu Västerbottenissa
Koe Ruotsin talvi ja avaa aistisi sille samalla, kun teet nuotion suoraan lumeen Granö Beckasin Fire and Ice -elämyksessä. Täällä majoitut mahtavan joen rannalla Pohjois-Ruotsin syvissä metsissä ja nukut puiden latvoissa sijaitsevissa majoituksissa. Uppoudut luontoon myös intensiivisen koiravaljakkoajelun aikana, jossa koet jännitystä ajaessasi koiravaljakon kyydissä taianomaisten talvimaisemien läpi, sekä metsien,  paksun lumen ja jään peittämien soiden ja järvien yli. Lisätietoja: klikkaa tästä.

Hjalmar Andersson©

Off-piste opaspalvelu AbiskoNuolja
Jos vielä epäröit laskea rinteiden ulkopuolella omatoimisesti, lähde asiantuntijaoppaiden mukaan off-piste-retkelle! Nuolja Offpist -tunturi voi olla haastava parhaiden laskujen löytämiseksi, koska valmiita reittejä ei ole. Helmikuusta huhtikuuhun voit liittyä kokeneiden oppaiden seuraan aamun off-piste-kierroksella, opit tuntemaan tunturit paremmin ja käyttää saamiasi vinkkejä löytääksesi parhaat puuterit ja hauskimmat reitit offareilla laskiessasi. Lisätietoja: klikkaa tästä.  

Lumikenkäily ja pilkkiminen HögaKustenissa, Västernorrlandissa
Patikointi ei ole vain kesäkokemus. Patikointi myös talvella, lumikengillä tai ilman on elämys itsessään! Talvivaellus Skuleskogenin kansallispuistossa on loistava vaihtoehto, kun halu lähteä vaellukselle iskee vuoden kylmimpinä kuukausina. Ja mikset yhdistäisi vaellukseen pilkkimistä. Nieriää ei ole koskaan helpompi saada pyydystettyä, kuin silloin, kun jää on juuri muodostunut ja veden lämpötila on laskenut. Varmista vain, että osaat pysytellä jäällä turvassa. Lisätietoja: klikkaa tästä. 

Lännenratsastus Ruotsin tunturissa Jämtland-Härjedalenissa
Jos haaveilet talviparatiisista hevosten ja herkullisen ruoan kera, Trumvallens Fjällridning voi olla etsimäsi. Täällä, Ruotsin tuntureilla Jämtland-Härjedalenissa, koet klassista lännenratsastusta lumen peittämien puiden siimeksessä ja tunnelmallisia iltoja takkatulen äärellä. Jos haluat vauhtia, voit nauttia pitkästä lumilaukasta hevosen selässä tai ehkä haluat kokeilla vetohiihtoa pujottelusuksilla hevosen vetämänä. Täyttä vauhtia eteenpäin! Lisätietoja: klikkaa tästä.

Kolmen päivän moottorikelkkamatka Ruotsin Lapissa
Tämä retki tarjoaa mahdollisuuden kokea kaunis talvimaisema moottorikelkasta. Retkellä ajat upean Lapin läpi erämaaleirille jäätyneen ja lumipeitteisen järven tuntumaan. Sinulla on mahdollisuus nähdä villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä ja nauttia näkymistä tykkylumisissa metsissä ja järvien jäällä. Päivien päätteeksi rentoudut saunoen ja kylpien erämaaleirillä. Lisätietoja saat napsauttamalla tätä: klikkaa tästä.


Lisätietoja Ruotsin parhaista talviaktiviteeteistä täältä : https://visitsweden.com/what-to-do/nature-outdoors/winter-activities/

Fresh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *