Espanjan ruokakulttuuri esittelyssä Matkamessuilla

Matkamessujen 2024 partnerimaana Espanja näkyy tapahtumassa omalla laajalla osastollaan sekä lavaohjelmassa tapahtuman markkinoinnin lisäksi. Ruokamatkailu on yksi Matkamessujen sisältöteemoista ja messuilla saa vinkkejä Espanjan eri alueiden ja kaupunkien ruokakulttuureista. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.1.2024. Torstaina 18.1. järjestetään tapahtuman ammattilaispäivä.

Teksti: Helsingin Messukeskus

Aragonia

Koillis-Espanjassa sijaitsevan Aragonian ruokakulttuurissa yhdistyy vaikutteet eri kulttuureista, jotka ovat jättäneet jälkensä vuosisatojen aikana. Aragonian ruokakulttuuri erottuu perinteisten ruokiensa ansiosta, joissa paikalliset raaka-aineet, kuten lammas, vasikanliha, sienet, tuoreet vihannekset ja palkokasvit ovat keskeisessä asemassa. Alueen tunnusomaisia ruokia ovat muun muassa paahdettu vasikanliha, chilindrón, migas, salmorejo aragonés sekä jälkiruoat Almudévarin letit ja makeudestaan kuuluisat Calandan persikat.

https://www.turismodearagon.com/en/aragon/gastronomia-aragonesa/
https://gastronomia-aragonesa.com/en/
https://www.turismodearagon.com/en/ficha/denominaciones-de-origen/
https://www.turismodearagon.com/en/ficha/de-tapas/
https://www.turismodearagon.com/en/ficha/dulces-tipicos/

Gran Canaria

Gran Canarian ruokakulttuuri on yhdistelmä kulttuurivaikutteita, paikallisia tuotteita ja syvään juurtuneita ruokaperinteitä. Ruokakulttuurin rikkaus perustuu ruokalajeihin, jotka heijastavat meren ja vuoriston makujen yhdistymistä ja monimuotoisia raaka-aineita. Tuoreet kalat ovat pääosassa esimerkiksi sancocho canariossa, joka on perunoilla ja mojolla höystettyä suolaista kalamuhennosta. Kuuluisa musta possu, eli ropa vieja canaria, tarjoaa saaren ruokaperinteeseen voimakkaita makuja maalta. Lisäksi papas arrugadas con mojo, gofio ja paikalliset juustot ovat Gran Canarian ruokakulttuurin peruselementtejä. Merkittävässä asemassa saaren ruokaperinteessä ovat myös jälkiruoat, kuten bienmesabe, maitopohjainen leche asada ja maissista valmistettu frangollo.

Uusia maita Matka 2024-messuilla: Albania ja Gambia

Fresh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *